Bloemkoolsaté met Thaise satésaus en zoete aardappelblokjes
15 min bereidingstijd
15-20 min op de BBQ of oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes. Rijg de roosjes aan de barbecuespiesen. Roer de kerrie, het knoflookpoeder en de komijn door de olie. Bestrijk de bloemkoolspiesen ermee.
- Steek de barbecue aan of verwarm de oven tot 220 ºC. Rooster de bloemkoolspiesen in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
- Verwarm in een steelpan de pindakaas met de currypasta en de kokosmelk. Roer tot een gladde pindasaus. Bereid de zoete aardappelblokjes in de oven of de airfryer volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Leg de bloemkoolspiesen op 4 borden. Bestrooi met de alfalfa en de pinda’s. Serveer met de pindasaus en zoete aardappelblokjes.
Barbecueën zonder vlees is dé trend, en allesbehalve saai. Maak bijvoorbeeld eens bloemkoolspiesen en serveer ze met pittige satésaus en blokjes zoete aardappel.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 615 kcal
- 46 g vet waarvan 13 g verzadigd
- 35 g koolhydraten
- 10 g eiwit
- 10 g vezels
- 0,8 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen